Duurzame vloeren op maat

Een houten vloer op vloerverwarming is al

Jarenlang een warme combinatie

Eén van de vragen in onze showroom is of vloerverwarming wel goed te combineren is met een houten vloer. Sommige mensen weten niet dat dit juist heel goed mogelijk is! Maar wel met de juiste houtproducten en vertrouwd vakmanschap. Houten vloeren op vloerverwarming leggen is onze specialiteit! We hebben jarenlang ervaring met het zorgvuldig leggen van houten vloer op verschillende soorten vloerverwarming en ondervloeren. Alle kleuren en combinaties zijn mogelijk.

Veelgestelde vragen vloerverwarming

#1 – Is vloerverwarming onder hout wel zo slim?

Ja dus. Het idee dat vloerverwarming te warm is voor hout klopt gewoon niet. Toegegeven: niet alle houtsoorten zijn geschikt, maar de meeste wel. Al onze parketsoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn bovendien maximaal getest met water dat bij het binnengaan van het verwarmingssysteem een temperatuur had van 40°C. Terwijl de meeste nieuwe vloerverwarmingssystemen zijn begrensd op 37°C. Al deze vloeren doorstonden de test probleemloos. Daarover hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Wat wél van belang is: de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte tussen de vijftig en zestig procent houden. We leggen u graag uit hoe u dat het beste doet.

#2 – Kan vloerverwarming onder elke houtsoort?

Nee. Sommige houtsoorten zijn niet geschikt voor vloerverwarming, of nog niet getest. In onze showroom kunnen we u een hele reeks houtsoorten en vloersystemen laten zien die u heel goed kunt combineren met vloerverwarming.

#3 – Hout heeft een isolerende werking. Biedt vloerverwarming dan wel voldoende rendement?

Hout wordt inderdaad trager warm dan bijvoorbeeld plavuis. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Dat betekent dat u vloerverwarming onder hout anders gebruikt dan onder plavuizen. Vloerverwarming onder hout moet zorgen voor een constante comfortabele temperatuur. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u dat op een eenvoudige manier voor elkaar krijgt.

#4 – Zijn alle vloersystemen geschikt voor vloerverwarming?

Nee. Het overgrote deel van onze collectie is wel uitstekend te combineren met vloerverwarming. Er zijn ook andere combinaties mogelijk. In de showroom laten wij u met plezier het hele scala zien – de keuze is enorm!

#5 – Waarmee moet ik rekening houden als ik parket op vloerverwarming heb?

Bij nieuw aangelegde systemen is het van groot belang dat u de opstook- en afkoelprocedure uitvoert. Verderop leggen wij precies uit hoe u dat doet.

Verder mag de ingangstemperatuur van het water niet hoger zijn dan 40°C – dat kunt u controleren bij de instellingen van de vloerverwarming. Vaak zijn de systemen begrensd tot 37°C, maar wij raden u wel aan dat te controleren. De temperatuur aan de bovenzijde van de dekvloer mag maximaal 28°C zijn. Als u de vloerverwarming op een constante temperatuur houdt, is dat het meest comfortabel voor het klimaat in de ruimte. Bovendien levert dat u het beste rendement op.

#6 – In mijn appartement ben ik verplicht om een ondervloer te plaatsen die het contactgeluid met tien decibel reduceert. Bestaat er een houten vloer die zwevend geplaatst kan worden op vloerverwarming?

Jazeker, zelfs in verschillende uitvoeringen! In de showroom kunnen wij u alle opties laten zien.

#7 – Mijn vloerverwarmingssysteem is tien jaar oud. Kan daar ook een houten vloer op verlijmd worden?

In principe kan dat. Om helemaal zeker te zijn raden wij u aan uw installateur te laten bepalen of uw systeem geschikt is, of dat er een aanpassing nodig is. Soms voeren wij een speciale voorbehandeling uit op de cementdekvloer.

#8 – Is er speciale soort lijm of voorbewerking nodig om parket op vloerverwarming te plaatsen?

Wij gebruiken lijmen die speciaal zijn getest voor parket op vloerverwarming. De werkvoorbereider bekijkt ter plekke welke lijm het meest geschikt is. Ook inspecteert hij de ondervloer om te bepalen of deze geschikt is voor het verlijmen van parket. Als dat niet zo is, krijgt de ondervloer een speciale voorbehandeling.

#9 – Wat is het rendement van de vloerverwarming met parket?

Het rendement van de vloerverwarming wordt bepaald door de combinatie van het vloerverwarmingssysteem en de uitgekozen vloer. Dat hangt dus helemaal af van de situatie in uw huis. De installateur van de vloerverwarming bepaalt de maximale warmteweerstand voor de vloer. Als deze namelijk te hoog is dan draagt de vloer te weinig warmte over. In het algemeen geldt: hoe dunner de vloer, hoe meer warmte deze doorlaat.

Vloerverwarmingssysteem op bestaande houten vloeren

Ontdek de juiste kleur

Vloeren van kwaliteit

Houten vloer

Houten vloer & vloerverwarming kan. Wij hebben jarenlange ervaring.

Vloerverwarming

houten vloer

Houten vloer en vloerverwarming,

het kan samen

Kom onze houten vloeren bekijken in Utrecht

Aandacht maakt alles mooier

Bij Floors & More Utrecht krijg je dat beetje meer. De kwaliteit van de producten, maar ook het vakmanschap in het leggen. Dat extra beetje aandacht geeft je rust. En natuurlijk de prijs. De grote merken tegen scherp concurrerende prijzen. Onze openingstijden Bekijk de kaart (Google Map)
Floors & More Utrecht Hollantlaan 25 3526 AL Utrecht
Bel: 030 – 28 71 717 Mail: info@floorsandmore.eu
Een offerte aanvragen Stel je vraag online

~ Een greep uit onze Houten vloeren Utrecht ~

Bekijk meer